Blerje e sigurtë, produkte natyrale të garantuara.

? Vaji i Origanos së egër për Helicobacter Pylori ”ORIGANO OIL ©”

Rate this post
banner
Rate this post
 • Antibiotiku më i fuqishëm natyral, antiseptik dhe antimikotik.
 • Karvakron (substanca aktive e vajit) në mënyrë efikase mbyt një spektër të gjërë të bakterieve, mykrave dhe parazitëve si:
 • Helicobacter pylori, Escherichia coli, Candida albicans, Salmonela enteritidis, Salmonela tiphimurium i paratphi B, Shigella dysenteriae, Pseudomonas aeruginosa, Listeria monocitogenes, Staphilococcus aureus, Staphilococcus epidermidis, Staphilococcu albus, MRSA, Bacilus antracis, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Enterobacter cloacae, Yersinia enterocolitica, Lactobacilus plantarum, Sreptococcus faecalis, Streptococcu agalactiae, Steptococcus pyogenes, Vibrio colli, Micobacterium tuberculosis, Mucor spp., Cryptosporidiae spp., Citobacter spp., Flavobacterium spp., Klebsiella pneumoniae, Klebsiella ozaenae, Enterobacter aerogenes, Aeromonas hidrophylia, Herpes virus 1 i 2, Pneumococcus, Gonocococcus, Neisseria meningitidis, Corona virus, Micrococcus flavus, Bacilus subtiltus dhe shumë parazitë të ndryshëm në zorrë.
 • Eliminon mikroorganizmat nga sistemi respirator, gastrointestinal, urinarë, gjenital dhe nga lëkura.
 • Antioksidans i fuqishën natyral – materie antioksidative sipas listës ORAC -vaji i origanos është 337 herë më i fuqishëm se çaji i Gjelbër, 130 herë më i fuqishëm se limoni, dhe 30 herë se hudhra. Mbron organizmin nga stresi oksidativ dhe rritë fuqitë mbrojtëse.
 • Antiinflamatorë – zvogëlon proçeset e ndezjes në trup.8
 

Udhëzimi për përdorim të brendshëm:

Vaji terapeutik i Origanos së egër pihet në cikle prej 3 javësh me pauzë prej 10 ditëve ndërmjet cikleve. Vaji pihet në çdo cikël nga 3 herë në ditë, pas ushqimit, e tretur në një lugë kafeje me vaj ushqimor (e nxjerrë me presion të ftohtë, si vaj ulliri extra virgine, vaj kokosi, luledielli, etj.) Eventualishtë vaji mund të tretet edhe në një lugë me mjaltë apo pavllakë qumështi.
Për tu tretë sa më mirë është e nevojshme që para përdorimit të përzihet përmbajtja në lugë, dhe pastaj shpejtë të gëlltitet (të mos mbahet në hapsirën e gojës pasi vaji është shumë djegës, mund të pihet një gotë ujë të ftohtë pas konsumit të vajit).
Doza fillestare është 3X1 pikë, në çdo 3 ditë rritet numri i pikave për një (3X2, 3X3, 3X4), kur të arrihet në 12 pika në ditë (3X4 pika) ashtu të vazhdohet të pihet vaji deri në fund të javës së tretë. Pastaj bëhet pauzë 10 ditë (preferohet të bëhet analizë kontrolluese). Nëse infeksioni ende është i pranishëm (bakteriet janë shumë rezistente, imuniteti është shumë i dobët) duhet përsëritë ciklin e pirjes së vajit.
 

Preventivë:

Të pihet vaji i Oreganos së egër dhjetë ditë gjatë një muaji, 3X2 pika në ditë, pas ushqimit, e tretur në një lugë kafeje me vaj ushqimi.

 Për fëmijë mbi moshën 3 vjeçare:

Preferohet që terapija të zgjatë 10 – 14 ditë. Vaji konsumohet i tretur në një lugë të vogël me vaj ushqimi apo mjaltë. Detyrimishtë të përzihet mirë vaji para gëlltitjes. Ti sqarohet fëmiut që vaji nuk duhet të mbahet në gojë por të gëlltitet shpejtë. Pas vajit gjithmonë mund të pihet një gotë me ujë çesme. Vaji të pihet 2 deri 3 herë në ditë, pas ushqiumit (1-2 pika).

Udhëzimi për përdorim të jashtëm:

Inhalalim (për infeksionet e frymëmarrjes) – në gjysmë litre uji të vluar të hudhet 1 pikë të vajit origano, me shumë kujdes të thithet avulli, me sy të mbyllur mirë (avulli është djegës). Nuk preferohet për fëmijë nën moshën 10 vjeçare dhe për personat e ndjeshëm ( astme, alergji).
Për lëkurë dhe thonjë (te infeksionet mykotike dhe bakteriale), të treten 30-50 pika të vajit origano në 100ml vaj ushqimi. Të lyhen ndryshimet në lëkurë dy herë në ditë, të përdoret sasi e vogël e vajit.

Efektet anësore:

Thithja e ngadalësuar e hekurit nga zorrët (prandaj në mënyrë preventive preferohet pauzë pas ciklit të parë), shpejtim i pulsit për pak kohë dhe që largohet shpejtë (te personat që janë të ndjeshëm ndaj ushqimeve pikante/djegëse), ndjenja e nxehtësisë dhe djegësimës në hapsirën e gojës dhe në stomak (prandej gëlltitet shpejtë dhe gjithmonë pas ushqimit). Gjakrrjedhje më e shtuar menstruale pasi vaji e rritë qarkullimin e gjakut.

 

Kontraindikacionet: anemia, terapia antikoagulante, çrregullimet e koagulimit, çrregullimet e gëlltitjes, hipërtension serioz, dëmtimet e rënda të mëlçisë dhe veshkave, alergji në vajin e origanos. Vaji nuk preferohet për shtatëzëna, gjidhënëse dhe fëmij nën moshën 3 vjeçare.

Kujdes: vaji i origanos së egër duhet të mbahet larg nga fëmijët dhe ersonat e moshuar (pasi rrezikojnë ta përdorin gabimishtë), në vend të errët dhe të thatë në kutinë origjinale. Të mos përdoret në vende të ndjeshme të trupit – sy, vesh, hundë, gjënitale dhe anus.

 Nëse vaji gabimishtë hudhet më shumë se sa që duhet për pirje apo lyerje mund të tretet shtesë duke pirë apo duke shtuar sasi më të madhe të vajit ushqimor (2-3 ugë kafeje).
 
Vaji i Origanos së egër është i patretshëm në ujë dhe koncentrimi i tij mund të zvogëlohet vetëm duke përdorë ndonjë nga vajrat ushqimor, dhe jo me ujë!
Nuk preferohet përdorimi i njëkohshëm i origanos së egër dhe terapisë medicinale me antibiotikë. Përjashtim bëjnë vetëm infeksionet e rënda dhe rezistente të cilat zgjasin shumë.
Informacionet e dhëna në këtë përshkrim janë për qëllime edukative dhe nuk janë për qëllime diagnoze, mjekimi, apo recete të çfarëdo lloji qoftë. Vendimi se si të përdoret dhe a të përdoret i takon vetë konsumuesit. Konsultohuni me mjekun tuaj apo farmaceutin. Shtatëzënave dhe gjidhënësave nuk ju preferohet përdorimi i vajrave eterike.
Përzgjodhi dhe përshtati: Dr.med. Abdurrezak

Çmimi për një pako është 10 euro
Paketa fillestare me 2 pako është 15 euro

 

VËREJTJE: Ndalohet që pa lejen tonë të bëhet shfrytëzimi, kopjimi, modifikimi apo çfarë do lloj forme e marrjes së shkrimeve apo fotove tona dhe përdorimi i tyre për përfitime materiale.

”MOS E VJEDHË DJERSËN E HUAJ”

9

Comments to ? Vaji i Origanos së egër për Helicobacter Pylori ”ORIGANO OIL ©”

 • eselamu alejkum desha tju pyes a sherben ky ilac edhe per lambian ne gjuhen populoore ose sic quhet ndrysh gardia lamblia flm

  irena sela April 22, 2016 5:22 pm Reply
  • We alejkumu selam , na shkruani në dr.abdurrezak@hotmail.com, apo në nr tel +381629660906 (viber) apo në Facebook në faqen Mjeku Musliman.

   hshop May 8, 2016 2:05 pm Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Tё gjitha tё drejtat autoriale i takojnё faqes \\\'\\\'HallallShop\\\'\\\'. Pёr mё shumё kontakto: dr.abdurrezak@hotmail.com
Loading...